Wij declareren rechtstreeks bij jouw zorgverzekeraar.

Heb je een aanvullende tandheelkundige verzekering? In dat geval wordt jouw nota, via Infomedics, rechtstreeks bij jouw zorgverzekeraar gedeclareerd. Je bespaart daardoor tijd en moeite. De rekening hoef je namelijk niet eerst zelf voor te schieten en te declareren, om vervolgens te moeten wachten totdat jouw zorgverzekeraar het aan je terug betaald.* Eventueel ontvang je nog wel een nota van je restbedrag eigen bijdrage. Dit conform de vergoedingsvoorwaarden van je tandheelkundige dekking.

Daarnaast is er mogelijkheid tot contante betaling of betaling per pin. Indien gewenst kan in veel gevallen de nota worden opgestuurd. Het verzenden en innen van onze facturen wordt verzorgd door Infomedics. Voor vragen over jouw factuur KLIK HIER. Of bekijk hier de Infomedics betalingsvoorwaarden.

Je kunt bij ons veilig betalen via PIN pin-logo

Voor veel gestelde vragen over de rekening van de tandarts en mondhygiënist. Klik je op de FACTSHEET van de Nederlandse Zorgautoriteit.

De tarieven van tandheelkundige zorg en orthodontie zijn in Nederland wettelijk vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit. U kunt deze vinden via de WEBSITE van de NZA.

*Rekening zelf declareren als je verzekerd bent bij CZ, Ohra, Just of NN

Heb je een aanvullende tandverzekering van CZ, Ohra, Just of Nationale Nederlanden? Dan kan het zijn dat je een hoger bedrag op je rekening van Infomedics ziet staan. Dit komt door wijzigingen die jouw zorgverzekeraar heeft doorgevoerd. Infomedics controleert daardoor niet meer of jouw behandelingen vergoed worden vanuit je aanvullende tandverzekering.

Krijg je een rekening die niet vergoed is? Declareer de rekening dan zelf bij CZ, NN, Just of OHRA. Als je recht hebt op een vergoeding, maakt de zorgverzekeraar dat bedrag binnen enkele dagen aan je over. Je betaalt de rekening zelf nog steeds gewoon aan Infomedics.

Het indienen van de rekening gaat het snelst via de Mijn-omgeving of de app. Krijg je de rekening op papier? Maak dan een foto van de rekening en stuur de foto mee bij het declareren. Krijg je de rekening digitaal? Download dan het pdf-bestand vanaf de betaalpagina van Infomedics. En stuur de pdf mee bij het declareren.

Je zorgverzekeraar betaalt de vergoeding meestal binnen 2 weken uit. Genoeg tijd om de rekening op tijd aan Infomedics te betalen, want daar heb je 4 weken de tijd voor. Kijk voor meer informatie op www.infomedics.nl/faq.