Orthodontie is het tandheelkundig specialisme, dat zich bezighoud met de studie, begeleiding en behandeling van de groei van de kaken en de ontwikkeling van het gebit. Het doel van de orthodontie (gebitsregulatie) is het verkrijgen van een goed functionerend en regelmatig gebit, dat goed is schoon te houden en er mooi en regelmatig uitziet.

DENTOFACIALE ORTHOPEDISCHE ORTHODONTIE

In onze praktijk passen we o.a. de methode orthopedische orthodontie volgens Dr. Bernardo H Garcia (Wisconsin, USA) toe. De behandeling beperkt zich daarbij niet tot het gebit maar streeft naar natuurlijke harmonie in de stand en positie van de kaak. Met apparatuur kan de kaakgroei worden gestimuleerd zodat er meer ruimte ontstaat voor tanden en kiezen. In veel gevallen kan daardoor trekken van gezonde kiezen worden voorkomen en verminderd terugval na de behandeling. In veel gevallen kan ook bij volwassenen een goed resultaat worden behaald.

Informeer gerust naar de mogelijkheden in onze praktijk of kijk op onze speciale orthodontie website www.ORTHOSCHIJNDEL.nl

ONZICHTBARE BEUGEL, SPARK ALIGNER®.

De Spark aligners (de vrijwel onzichtbare beugel) zijn speciaal op maat gemaakte bitjes die je over jouw tanden plaatst. Deze kun je zelfstandig indoen en uitnemen. Tijdens het dragen worden de tanden voorzichtig in beweging gebracht. Volgens het behandelplan ontvang je om de circa 2-3 maanden een nieuwe set bitjes. Dit gebeurt net zolang tot de gewenste correcties zijn behaald.

Deze aligners zijn doorzichtig, dus ze vallen nauwelijks op. In vergelijking met de gebruikelijke metalen beugel kun je op deze manier zonder opvallend metaal een gebitscorrectie ondergaan. Deze techniek is zowel geschikt voor volwassenen als tieners.

Tandarts Traa is gecertificeerd Spark aligner specialist en helpt je graag verder. Meer info op Orthoschijndel.

Meer info over vergoedingen van orthodontie? Klik dan op: VergelijkMondzorg.nl