Als echte gezinspraktijk hebben we affiniteit en veel ervaring in omgang met kinderen. Een kindergebit vraagt immers om een andere aanpak dan een volwassen gebit. Mondhygiënist Kim van Eijndhoven is bovendien specialistisch opgeleid als kindertandverzorgende. Naast een kindvriendelijke benadering staat dan ook vooral preventie bij ons centraal.  Vooral bij jonge kinderen blijkt een individuele begeleiding van ouder en kind een effectieve manier om een goede mondhygiëne op te bouwen. Het kan gebitsproblemen nu en op latere leeftijd helpen voorkomen. Onder het motto 'jong geleerd is oud gedaan' bouwen we dus samen met u en uw kind aan een sterk en gezond gebit.

In onze kleurrijke en speelse behandelkamer maken de Robot Zoo Animals  het de leukste kamer voor kinderen. En uiteraard krijgen alle kinderen na afloop een dapperheidsdiploma en muntje waarmee ze een cadeautje uit de speelgoedautomaat mogen halen. We werken en denken zoveel mogelijk vanuit de belevingswereld van kinderen. Het is goed als kinderen vanaf hun tweede jaar regelmatig naar de tandarts gaan om alvast te wennen. Met uw kind naar de tandarts, handige tips! 

BESLIJPEN, DOELMATIG EN KINDVRIENDELIJK

Bij bestaande of beginnende gaatjes in het melkgebit wordt er bij Tandarts Traa vaak gekozen voor 'niet-restauratieve cariësbehandeling'. Dit houdt in dat er bij een gaatje niet altijd geboord hoeft te worden. Het gaatje wordt daarentegen door de tandarts of mondhygiënist behandeld door de tand of kies te beslijpen. het gaatje wordt hierdoor toegankelijk gemaakt voor de tandenborstel en groeit op deze manier niet verder. 

VERDOVING

Hoewel we het zoveel mogelijk proberen te voorkomen, komt het wel eens voor dat uw kind een gaatje heeft in een blijvende kies dat gevuld moet worden. dit kan een vervelend gevoel zijn. daarom maakt de tandarts in zo'n geval gebruik van lokale anesthesie (verdoving) zodat uw kind er niks van voelt als er geboord moet worden.

KIDS PREVENTIE PLAN

We werken van 0-18 jaar stapsgewijs volgens het KIDS Preventieplan dat o.a. bestaat uit:

• Het sealen van de kiezen

• Een fluoridebehandeling bij elk consult

• Regelmatige röntgenfoto’s om de groei van het gebit te volgen

• Controle op de mondhygiëne, zo nodig met voorlichting en instructies

• Controle van de gebitsontwikkeling na doorbraak van blijvende tanden en kiezen. Zo nodig wordt voor gebitsregulatie een orthodontie plan voorgesteld.

 

OPENINGSTIJDEN

maandag t/m donderdag
8.00 – 17.00 uur
avondopening donderdag
17.30 – 20.30 uur
Vrijdag
8.00 – 12.00 uur

ADRES

Molenhof 16, 5482HM Schijndel
T: (073) - 549 22 20
E: info@tandarts-traa.nl

 

AFSPRAAK MAKEN

elke werkdag 9.00 - 13.30 uur

telefonisch of direct online:

 AFSPRAAK MAKEN

 

INSCHRIJVEN

 

SPOED

 

orthoschijndel

mondzorgmolenhof

 

 
krt-kwaliteitsregister-tandartsenvereniging-tandartsen-orthodontie

 facebook-tandarts-traa-schijndel