Bij de eerste afspraak nemen wij een half uur de tijd om te luisteren naar uw wensen en daarop een optimaal zorgplan samen te stellen. Afhankelijk van de staat van uw gebit en de beschikbaarheid van geschikte recente röntgenfoto's kunnen de kosten en de benodigde handelingen afwijken. Hieronder vindt u de verschillende prestaties die kunnen worden uitgevoerd bij een intake consult.

C11 Periodieke controle.

Deze code is bedoeld om een gebit (standaard) te controleren, de staat van uw tandvlees te onderzoeken, het geven van enig advies en voorlichting en u eventueel door te verwijzen naar een specialist binnen of buiten onze praktijk. Indien uw gebit in een normale conditie is zonder al te grote afwijkingen dan voldoet deze prestatie om voor u een zorgplan samen te stellen.

C22 Schriftelijke medische anamnese

Bij iedereen wordt een schriftelijke medische anamnese afgenomen. Echter deze code wordt slechts in rekening gebracht indien overleg met een arts noodzakelijk is en/of de situatie zodanig is dat er medische zaken nagezocht moeten worden om veilig tandheelkundig te kunnen behandelen.

C28 Uitgebreid onderzoek t.b.v. vaststellen en vastleggen behandelplan

Deze code kan in plaats van (niet met) C11 in rekening worden gebracht als uw gebit veel problemen heeft. Dat wil zeggen dat het plan verder gaat dan het leggen van enkele vullingen en het opstellen van een preventieschema. Een dergelijk plan zal altijd schriftelijk aan u worden voorgelegd inclusief een bijbehorende begroting.

M01/M03 Voorlichting en gebitsreiniging €12,10 per 5 minuten

In onze praktijk wordt de preventie gedaan door ons mondhygiënisten en preventieassistenten team. Mocht uw gebit gezond tandvlees hebben en nauwelijks plak of tandsteen dan kan de tandarts het ook verwijderen tegelijkertijd met de controle (C11). Als regel kunt u stellen dat patiënten met DPSI score 0, 1 of score 2 in 1 sextant, door de tandarts tijdens de controle kunnen worden gereinigd en voorgelicht. Indien er meer aan de hand is dan zullen we verwijzen naar ons preventie team. Meer informatie over de DPSI score.

X10 tweemaal, Bitewing röntgenfoto's

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat met alleen visuele controle meer dan helft van het tandbederf tussen de tanden en kiezen veel te laat wordt opgemerkt. Daarom is het noodzakelijk om periodiek een speciaal soort röntgenfoto's van de kiezen te nemen om te controleren of daar zich gaatjes ontwikkelen en/of vullingen of kronen aan het lekken zijn. Deze foto's worden bitewings genoemd en de periode waartussen deze genomen moeten worden is afhankelijk van het risico dat u loopt op tandbederf. Over het algemeen ligt de interval tussen de 1,5 en 3,5 jaar, uw tandarts zal dit aan de hand van uw gebit inschatten en zonodig wordt dit later bijgesteld. Heeft u recente (<1,5jaar) bitewings van een goede kwaliteit dan hoeven deze niet genomen te worden tijdens het intake consult.

X21 Kaakoverzichtsfoto

Deze foto laat gelijk uw gehele gebit en kaak zien. Hij is minder scherp dan de bitewings en daarom niet geschikt voor het opsporen van kleine gaatjes. Deze foto is o.a. van belang om een uitgebreid gerestaureerd gebit rontgenologisch te controleren, de ligging van uw verstandskiezen en de mogelijkheid voor implantologie te beoordelen.

Verwachte kosten van de intake

Afhankelijk van de benodigde verrichtingen kan de intake globaal tussen de 20 tot 200 euro uitkomen. Bent u jonger dan 18 jaar of aanvullend verzekerd voor tandheelkunde? Dan heeft u recht op vergoeding van de gemaakte kosten conform de voorwaarden van uw zorgverzekering.

OPENINGSTIJDEN

maandag t/m donderdag
8.00 – 17.00 uur
avondopening donderdag
17.30 – 20.30 uur
Vrijdag
8.00 – 12.00 uur

ADRES

Molenhof 16, 5482HM Schijndel
T: (073) - 549 22 20
E: info@tandarts-traa.nl

 

AFSPRAAK MAKEN

elke werkdag 9.00 - 13.30 uur

telefonisch of direct online:

 AFSPRAAK MAKEN

 

INSCHRIJVEN

 

SPOED

 

orthoschijndel

mondzorgmolenhof

 

 
krt-kwaliteitsregister-tandartsenvereniging-tandartsen-orthodontie

 facebook-tandarts-traa-schijndel